Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Моринська сільська рада» (код ЄДРПОУ: 26490792) був реорганізований і увійшов до складу Звенигородської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування

Відзначення Шевченківських днів

    Є дні, що минають і непомітно зникають без спіху. А ось Шевченківські дні особливі для всіх моринчан, бо на нашій святій землі народився геній  українського народу - Тарас Григорович Шевченко, тому щорічно ми віддаємо глибоку  шану Кобзареві.

     Так і 9 березня Моринці вшанували свого знаного у всьому світі земляка. Захід присвячений 203-й річниці від Дня народження поета був проведений під керівництвом сільського голови Штанька Євгенія Володимировича за участю працівників музею, народного аматорського вокального ансамблю «Заспів» Звенигородського РБК, Будинку  культури ,  аматорів села  та вихованців Моринського НВК.

      За правом господаря до жителів  та гостей з привітальним словом звернуся керівник села Євгеній Володимирович.

     На  святкування прибули керівники області та району, гості з усієї України. Перед учасниками заходу з вітальною промовою виступили очільник Черкаської обласної ради Юрій Олегович Ткаченко та голова Черкаської обласної ради Олександр Іванович Вельбівець. Поважні гості та почесна делегація поклали квіти до пам'ятника  Материнсту та погруддя Кобзаря , а в каплиці  св. Тарасія поставили свічки пам'яті поету. Також  відвідали виставку митців Черкащини «Шевченко в ХХІ столітті».    На згадку про перебування на святій землі, яка дала світові Пророка Тараса Шевченка посадили перші саджанці майбутньої дубової алеї, як символ могутності і незборимості нашої Незалежної Української держави.

      Продовжив виступ народний аматорський вокальний 
ансамбль «Заспів» Звенигородського РБК твором «Тарасова мати», керівник - Тетяна Калита.

     У виконанні народного аматорського колективу звучали твори про Шевченка та на слова поета, керівник - Євдокія Лапська, солісти - Лариса Відоменко та Людмила Доробалова.

  Як завжди, звучали поетичні рядки Великого Кобзаря. Фрагменти творів читали працівники Будинку культури - Альбіна Кулик та Станіслав Хоренко. А з дитячих уст поезія звучить особливо зворушливо. Поетичні  рядки декламували вихованці Моринського НВК - Максим Кириченко,   Олександр Тарануха,Тетяна Гніденко,Вероніка Лахно, Вікторія Мороз.

  Після чого, разом з ведучими, учасники заходу читали твір Т.Шевченка «Заповіт», як знак єднання українців та великої шани Великому Сину, страждальцю, пророку Тарасу Шевченку. А з  хоровим колективом співали  твір на слова поета «Реве та стогне Дніпр широкий».

         


    10 березня відбулася поминальна панахида  пам'яті поета. Поминальну службу провів протоієрей Івано-Богословського храму отець Олег.

                                                      

                                             Автор статті                         Альбіна Кулик

« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua

Логін: *

Пароль: *